ÚvodNaše hotelyAkční nabídkyAktualityO maďarskuPartneři

Tisková verze

Jak se připravují pečená husí játra (libamáj)?

Jak se připravují pečená husí játra (libamáj)?
Přísady pro 4 osoby: husí játra 800 g, mléko 4 dl, sůl 20 g, tuk 200 g, pepř celý 3 g, červená paprika, sladká 5 g, cibule 100 g

Příprava: Před přípravou pokrmu namočit husí játra na půl hodiny do mléka. Po vyjmutí nechat okapat, osušit čistým ubrouskem a osolit. V hrnci rozpustit sádlo, vložit játra a orestovat jen několik minut, než získají barvu. Pak do poloviny zalít vodou. Přidat očištěné celé cibulky, celý pepř a lehce osolit. Pod pokličkou péci v troubě tak dlouho, než se voda vyvaří. Bez poličky pak ponechat v troubě než se játra orestují ze všech stran. Opečená játra vyjmout a pokrájet na plátky. Tuk přelít přes sítko, přidat trochu sladké papriky a nechat zrůžovět. Při servírování podávat na talíři bramborovou kaši, do středu umístit játra a zalít šťávou z jater.
Foto: Hungarian National Tourist Office.

Další články na téma jídlo, pití:
Kotlíkový guláš (bográcsgulyás) l Hovězí perkelt (marhapörkölt) l Plněné zelí (töltött káposzta) l Rybí polévka (halászlé) l Jídlo a pití v Maďarsku l Maďarská vína l Filmy a publikace

Poslední aktualizace: 24.11.2011