Světová soutěž kuchařů
 S mnoha medailemi se vrátili kuchaři hotelového řetězce Hunguest Hotels V listopadu minulého roku z Luxemburgu, kde se konala Světová soutěž kuchařů.
V soutěži regionálních mužstev získalo družstvo šéfů hotelů Hunguest Hotel Aqua-Sol**** a Béke*** z lázní Hajdúszoboszló a Hunguest Hotel Forrás*** z města Szeged ve třech programech zlatou medaili.
V kategorii jednotlivců se má Hunguest Hotels také čím pyšnit: šéf Szűcs Sándor z hotelu
Hunguest Grandhotel Galya****
z Galyatető získal zlatou a talentovaný mladý kuchař Veress Ferenc z lillafüredského hotelu
Hunguest Hotel Palota***+ stříbrnou medaili.
Řada získaných ocenění není ještě zdaleka úplná, protože z hotelů
Hunguest Hotel Béke***,
Helios***+,
Pelion**** a
Répce Gold**** sestavené druhé mužstvo přivezlo domů bronzovou medaili. Ferenc Veress získal v kategorii kulinářská artistika za svá vystavená tři díla jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile.
Tato soutež se pořádá již od roku 1978 pravidelně každý čtvrtý rok a je považována za nejvýznamnější gastronomickou událost světa. Silné postavení soutěže v oboru naznačuje i to, že o medaile bojovalo tentokrát skoro tisíc kuchařů ze čtyř kontinentů.
Naši úspěšnou účast podporovaly firmy Johnson Diversey Magyarország Kft., Sara Lee Hungary Rt. a Z+D Kft.
Doporučené články:
Abecední mozaika l
Akční nabídky l
Automapa Maďarska l
Dálniční poplatky l
Medicinský minislovník l
MHD v Budapešti l
Prohlídka Budapeští lodí l
Rezervace, poptávka
Maďarská kuchyň, maďarský receptář na těchto stránkách:
Hovězí perkelt (marha pörkölt) l
Kotlíkový guláš (bográcsgulyás) l
Plněné zelí (töltött káposzta) l
Rybí polévka (halászlé) l
Pečená husí játra (libamáj)
Poslední aktualizace: 14.1.2008
|